31 januari 2017

Platform Ecosysteem is een Groeiend Fenomeen

 

Quote FORBES magazine 2016 
“Digital transformation is the most important strategic challenge facing business leaders I speak with. It presents the most significant threats and opportunities any of us have faced in business. The digitally enabled platform economy is often cited as the greatest opportunity for growth”.

 

Platform ecosystemen zijn game changers!  

Het platform ecosysteem faciliteert de interactie tussen verschillende actoren – leveranciers, zakenpartners, bondgenoten, klanten – en orchestreert de samenwerking en  co creatie en van waarde. Voor het bedrijf worden daarbij meerdere waardestromen gegenereerd. Daardoor zijn bedrijven die met een platform ecosysteem werken in staat om massive waardes te creëren. Het is een echte game changer omdat het verder gaat  dan waardeketen denken en de binaire relatie tussen koper en verkoper.

Het platform ecosysteem kan door ieder bedrijf, ongeacht de omvang, toegepast worden. 

Discap helpt met het toepassen van een platform ecosysteem op basis van een faciliterende aanpak op de volgende velden:

# een haalbaarheidsscan

# het exploreren en ontdekken van kansen

# strategieontwikkeling

# ontwikkelen  en uitvoeren van het platform ecosysteem

Zo kunt u starten met een introductieworkshop dat u inzicht geeft in de mogelijkheden, do’s en don’ts  en werking van het fenomeen platform ecosysteem.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de kracht en effecten van het platform ecossysteem? Neem contact met ons op en laat u informeren. Bijvoorbeeld voor het maken van een scan dat inzicht geeft in de mogelijkheden van het platform ecosysteem voor uw bedrijf. Wij maken graag een afspraak met u. Daartoe kunt u HIER naar de contactmogelijkheden gaan. Direct bellen kan ook op 0629048752.

 

 

Terug naar homepage